The Game spreekt bendeleiders Los Angeles toe

Op uitnodiging van The Game zijn bendeleiders, politie en inwoners zondag samengekomen in Los Angeles om het geweld in de armere buurten van de metropool te bespreken.

De rapper riep enkele uren voor de lokale anti-geweld top op Instagram leden van alle gangs op samen te komen om een gesprek te hebben over "de invloed die we hebben op de jeugd in onze buurten, en over hoe we betere rolmodellen voor hun kunnen zijn." Hij refereerde in de post aan de Black Lives Matter-beweging. "De verdrietige waarheid die niemand wil horen is, dat voordat we anderen om ons kunnen laten geven, we moeten tonen dat onze levens ertoe doen voor ons. We zijn verantwoordelijk voor meer moorden op onszelf dan door welke anderen dan ook."

Tijdens de bijeenkomst vertelde The Game volgens The Hollywood Reporter geëmotioneerd over de dood van een bendelid waarmee hij in een pleeggezin opgroeide in de wijk Compton. Hij gaf aan in actie te willen komen, omdat hij een veiligere wereld wil creëren voor zijn 5-jarige dochter.

Na afloop deelde de rapper een pamflet uit en riep leden van gangs op het te ondertekenen. Daarin beloven zij niet alleen zich niet meer schuldig te maken aan geweld, maar ook geen drugs te gebruiken, vrouwen geen 'bitch' te noemen en zwarte media en zwarte artiesten te steunen. The Game deelde het document later ook op Instagram.

The Game spreekt bendeleiders Los Angeles toe
The Game spreekt bendeleiders Los Angeles toe (Foto: BuzzE)