Kick-Ass komt terug met vrouw in de hoofdrol

Stripauteur Mark Millar heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe serie van de Kick-Ass-franchise aan zit te komen. Millar geeft aan het met de nieuwe serie over een volledig andere boeg te gooien, met een vrouwelijke hoofdrol, een nieuwe setting en een compleet nieuwe supporting cast.

In een interview met Hollywood Reporter zet Millar uiteen waarom hij voor de rigoreuze veranderingen heeft gekozen. "Ik wil graag dat Kick-Ass draait om het verhaal erachter, in plaats van een focus op de held/hoofdpersoon. Vergelijk het met merken als James Bond en Dr. Who, waarin nieuwe gezichten en nieuwe situaties zorgen voor een boeiende, frisse blik op een gevestigd merk; ik wil om de zoveel uitgaven graag een nieuw gezicht onder het masker."

Kick-Ass debuteerde in 2008 en kon rekenen op zeer goede recensies. De film die in 2010 volgde werd eveneens erg goed ontvangen. In plaats van een blanke, mannelijke nerd in de hoofdrol zal ditmaal een donkere vrouw als heldin centraal staan. De serie had eerder al de befaamde Hit-Girl als vrouwelijk personage, die in de verfilming werd vertolkt door Chloë Grace Moretz. Concrete details over een verfilming zijn er nog niet; de stripboeken over het nieuwe verhaal verschijnen in januari van volgend jaar.

Vrouwelijke hoofdrol in volgende Kick-Ass-serie (Afbeelding: Millarworld Ltd)
Vrouwelijke hoofdrol in volgende Kick-Ass-serie (Afbeelding: Millarworld Ltd)