Van Gerwen zegeviert in Ahoy, Lewis naar finale

Michael van Gerwen heeft in een volgepakt Ahoy de slotwedstrijd van de reguliere competitie van de Premier League Darts gewonnen. In een kolkend Rotterdam versloeg de Nederlander veelvoudig kampioen Phil Taylor met 7-5. Mighty Mike streek met deze prestatie een bonus op van 25.000 Britse Pond.

Van Gerwen was in zijn partij tegen Taylor vooral scorend beter, maar het duurde lang voordat de Nederlander dit in de score tot uitdrukking kon brengen. De Nederlander forceerde met onder meer een fraaie 164-finish tot tweemaal toe een break, maar telkens wist Taylor in de leg erop terug te komen. In de elfde leg plaatste Mighty Mike wederom een break en nu kon hij het voor het oranjepubliek eenvoudig uitmaken.

Naast Van Gerwen en Taylor was ook Gary Anderson al geplaatst voor de finale van volgende week. Daar voegde zich vanavond Adrian Lewis bij die zich eenvoudig van Anderson ontdeed: 7-2. Eerder op de avond verprutste Peter Wright de kleine kans die hij nog had door met 6-6 tegen Raymond van Barneveld gelijk te spelen, nadat de Schot een ruime voorsprong had genomen. James Wade gaf Robert Thornton met 7-3 ruim klop.

Volgende week strijden Van Gerwen, Taylor, Anderson en Lewis in de O2 Arena om de titel in de Premier League. Van Gerwen zal het in de halve finale opnemen tegen Lewis, terwijl Taylor Anderson treft. De winnaars van beide partijen strijden dan later op de avond om de titel.