Dortmund verslaat Wolfsburg, Schalke stijgt naar zesde plaats

Schalke 04 blijft in de race om een Europees ticket. Uit bij het al gedegradeerde Hannover 96 werd, mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, met 1-3 gewonnen.

In de elfde minuut kwamen de bezoekers uit Gelsenkirchen aan de leiding door een doelpunt van Eric Maxim Choupo-Moting. Op aangeven van Leon Goretzka tekende de spits voor de 0-1. Hannover gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam in de 21ste minuut langszij. Artur Sobiech nam de 1-1 voor zijn rekening.

1-1 leek de ruststand, maar in de laatste minuut van het eerste bedrijf bezorgde Huntelaar de gasten opnieuwe een voorsprong, 1-2. De assist kwam op naam van Leroy Sané. Tien minuten voor tijd maakte Alessandro Schöpf het verschil twee op aangeven van Joel Matip: 1-3.

Door de overwinning neemt Schalke 04 de zesde plaats, die recht geeft op Europa League-voetbal, over van FSV Mainz 05. Laatstgenoemde speelde gelijk tegen Hamburger SV (0-0). Het gat met plek vier - voorronde Champions League - bedraagt met nog twee duels te gaan op het moment twee punten.

Borussia Dortmund heeft het gat met koploper Bayern München verkleind naar vijf punten. In eigen huis werd VfL Wolfsburg van de mat getikt: 5-1. Binnen tien minuten leek nieuw puntverlies voor Wolfsburg, dat in de voorgaande zeven competitieduels slechts twee punten pakte, al onontkoombaar. In de zevende minuut stond Shinji Kagawa op de goede plek om een mislukte volley van Henrikh Mikhitaryan binnen te werken, 1-0.

Twee minuten later was het Adrian Ramos die de bal op aangeven van Kagawa in de rechteronderhoek legde, 2-0. Dortmund bleef de bovenliggende partij, met een Wolfsburg dat er maar weinig tegenoverstelde. Een kwartier na de pauze besliste Marco Reus het duel in het voordeel van Die Borussen, 3-0.

Na ongeveer zeventig minuten bracht Dortmund-trainer Thomas Tuchel topscorer Pierre-Emerick Aubameyang binnen de lijnen. In de 77ste en 78ste minuut schroefde de goaltjesdief uit Gabon de score verder op: 5-0. De teller staat voor Aubameyang nu op 25 doelpunten dit seizoen.

In de slotfase deed Wolfsburg nog iets terug. Andre Schürrle redde de eer door de 5-1 aan te tekenen. Het was pas de tweede doelpoging van Wolfsburg deze zaterdagmiddag. Effectief waren Die Wölfe dus wel. Dortmund speelt dit seizoen nog tegen Eintracht Frankfurt (uit) en 1. FC Köln (thuis).