Wijnaldum: "Nederlands voetbal niet zo slecht als kenners beweren"

Georginio Wijnaldum streek medio 2015 neer bij Newcastle United en paste zich eenvoudig aan aan het niveau. De middenvelder neemt het op voor de veelbekritiseerde Eredivisie.

"De mensen in Nederland overdrijven enorm als ze praten over spelers die de stap vanuit de Eredivisie naar de Premier League maken", zegt Wijnaldum tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat vind ik echt. Het is mij echt meegevallen. Of het moet aan het feit liggen dat het type voetbal dat in Engeland wordt gespeeld mij gewoon ligt."

"Fysiek wordt er misschien wat meer gevraagd van een speler", vervolgt de 25-jarige box-to-box speler. "Maar in Nederland doen ze af en toe net alsof Nederlandse spelers de stap naar een grote competitie niet zouden aankunnen. Dat is gewoon niet het geval. Ik heb hier alles gespeeld, ben niet geblesseerd geraakt."

"Maar volgens mij spelen jongens als Daryl Janmaat, Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Jordy Clasie ook vrijwel alle wedstrijden", gaat de Oranje-international verder. "Veel mensen zijn misschien de laatste maanden somberder geworden, maar het Nederlandse voetbal is niet zo slecht als veel kenners beweren."