Stacey verliest tijd in zevende Dakaretappe

Hans Stacey is zijn leidende positie in het vrachtwagenklassement in de Dakar Rally kwijt. De Nederlander verloor vandaag in de zevende etappe dertien minuten op dagwinnaar Eduard Nikolaev omdat hij kampte met veel remproblemen.

De verschillenin de uit twee delen bestaande zevende etappe tussen Uyuni en Salta waren klein. Na bijna vier uren racen had Nikolaev bijna een minuut voorsprong op Kamaz-teamgenoot Airat Mardeev en ruim een minuut op de MAN van Peter Versluis. Achter de Nederlander eindigde Gerard de Rooy met zijn IVECO op ruim twee minuten op plek vier. Ook Ton van Genugten (zesde op ruim negen minuten) en Stacey (negende) zaten nog bij de beste tien.

In het klassement heeft Versluis de leiding overgenomen van teamgenoot Stacey. Hij heeft ruim vijf minuten voorsprong op De Rooy en bijna elf minuten op de Kamazzen van Mardeev en Nikolaev. Stacey staat hier vlak achter op plek vijf, terwijl van Genugten zevende is op 29 minuten. Een plek hierachter staat Maurik van den Heuvel op 1.21 uur achter Versluis.