Moordenaar Nienke pleegde nog een moord?

De man die verdacht wordt van de moord op de tienjarige Nienke uit Schiedam, wordt van nog meer zedenmisdrijven verdacht. Dat bleek vanochtend bij de rechtbank in Rotterdam waar het proces tegen de 31-jarige man begon.

De Schiedammer wordt verdacht van ontucht met jongens en hij zou een ander kind meegelokt hebben. Dat zegt het Openbaar Ministerie, die de feiten vandaag tijdens de rechtszitting aan de dagvaarding toevoegde. De raadsman van de verdachte maakte tevergeefs bezwaar tegen de uitbreiding van de dagvaarding.

Behalve de moord op Nienke stond daarop ook al een poging tot moord op Nienke's vriendje die met haar in het park speelde. De zaak tegen de verdachte wordt vandaag gedeeltelijk behandeld. Tot een eis komt het nog niet, omdat de rapportage over de psychische gesteldheid van de verdachte, K.B., nog niet klaar is. In mei volgt een tweede zitting.

B. werd pas drie maanden na de moord aangehouden. Tijdens een eerdere behandeling bij de rechtbank is gebleken dat hij drie maal de moord, het seksueel misbruik, en de poging tot moord op Nienke's vriendje heeft bekend. Later trok hij die bekentenissen in. Volgens zijn raadsman is hij onschuldig.