Josje zenuwachtig voor K3-finale

Josje Huisman noemt het een 'gek gevoel' dat vrijdagavond een nieuw K3-tijdperk begint. "Ik voel wel een soort van zenuwen door mijn lijf", erkent de jongste K3-zangeres.

De 29-jarige blondine weet als geen ander wat de zes finalisten doormaken. K3 zoekt K3 roept herinneringen op aan de talentenjacht die ze zelf in 2009 won. "Het doet me heel veel denken aan die tijd, het hele traject vanaf de auditierondes is een grote flashback voor mij", vertelt Josje tussen de repetities door.

De finalisten vragen K3 het hemd van het lijf. "Ze willen vooral weten hoe ons leven eruitziet. Hun levens veranderen binnenkort in sneltreinvaart. Ze gaan meteen aan het werk en beginnen een heel nieuw leven. Zelf besefte ik die nieuwe realiteit destijds pas na een jaar."

K3-gevoel
De Nederlandse finalisten Jindra, Klaasje en Lisa en de Belgische Hanne, Lauren en Marthe hebben volgens Josje allemaal de kwaliteiten in huis om een nieuwe meidengroep te vormen. "Iedereen doet het goed op zijn eigen manier. Allemaal hebben ze veel geleerd. Ze worden tijdens de shows goed begeleid en hebben ons nauwelijks nodig. Ik voel met ze mee tijdens de finale, elke week vind ik het spannend", vervolgt Josje.

Karen, Kristel en Josje zoeken vrijdag met Gert Verhulst van Studio 100 vooral naar een goede combinatie van drie zangeressen. Josje: "Ze hebben allemaal bewezen dat ze kunnen zingen en dansen, het komt nu aan op het vormen van een goede combinatie." Tijdens de show K3 zoekt K3 vielen afgelopen weken meermalen de woorden K3-meisje en het K3-gevoel. Josje: "Zie het als de X-factor, het plaatje moet kloppen. De meiden groeien uiteindelijk in hun rol, maar het is goed om alvast een K3-meisje te zijn: fris, fruitig, vrolijk, getalenteerd, interessant, speciaal en toch gewoon."

De huidige K3-zangeressen gaan binnenkort op tournee met hun opvolgers. Wat Josje daarna gaat doen? "Het zijn best drukke jaren geweest. Ik kies ervoor om eerst tot rust te komen, misschien op reis te gaan en te genieten van vrije tijd."

Josje zenuwachtig voor K3-finale
Josje zenuwachtig voor K3-finale (Foto: BuzzE)