'Square Enix kijkt naar crowdfunding voor lokaliseren games'

Het is geen geheim dat veel games van Square Enix niet of pas laat naar het Westen komen. Het lokaliseren blijft een hoge drempel voor veel games. In een interview in Gameinformer geeft CEO van Square Enix Europa, Phil Rogers, aan dat crowdfunding wel eens de oplossing kan zijn.

Square Enix is zich ervan bewust dat fans graag titels zien komen naar het Westen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om games te lokaliseren, kijkend naar de kosten, hoeveelheid werk en meer. Op de vraag of crowdfunding hierin kan helpen gaf Rogers aan dat het 'een natuurlijk idee' is om naar te kijken. Er is echter nog geen concrete bevestiging gemaakt dat crowdfunding ook daadwerkelijk benut gaat worden.

Rogers: ''Het is een interessant idee. Ik zoek graag een manier om crowdfunding te laten werken, want we willen voldoen aan de wensen van onze fans. Onze fans zijn erg rationeel en ze snappen hoe de dingen zitten als we ze uitleggen. Ze weten dat het een complex en duur proces is en niet eenvoudig als Google Translate. Als we een kostenplaatje neerleggen en onze fans geven aan dit te ondersteunen, dan is dat een natuurlijke relatie om op te bouwen.''

Of en wanneer Square Enix daadwerkelijk crowdfunding gaat toepassen, is dus nog niet duidelijk. Zou jij het een goede oplossing vinden?

Final Fantasy XV (Foto: Square Enix)