FOK! Wat een weer: natte sneeuw in aantocht

Ja, u leest het goed. Er is mogelijk natte sneeuw in aantocht. Volgens user Houtenbeen in deze post, kan er woensdag mogelijk al (natte) sneeuw gaan vallen. Hoewel ik een dik pak sneeuw best mooi vind, mag het echte winterweer nog wel even op zich laten wachten van mij.

Als we naar weeronline.nl kijken, was het afgelopen nacht bewolkt en koud. Vandaag trekt er een dicht pak wolken over Nederland heen, pas in de middag weet de zon door te breken. Dat maakt voor de temperatuur weinig verschil: het blijft koud met circa 9 à 10 graden.

Mijn neef is op vakantie in IJsland, en maakte daar deze prachtige foto. Ik ben gewoonweg een beetje jaloers op hem, hoewel het daar waarschijnlijk nog veel kouder is dan hier, maar wát een uitzicht! 

Geyser iceland (Foto: Andre)
Geyser, iceland (Foto: Andre)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1914 werd het gasmasker uitgevonden door Garrett Morgan.

* In 1944 werden 7 mensen gefussilleerd in Zwolle wegens verzetsdaden. Later zou het monument op de Schietbaan Berkum voor hen worden opgericht.

* In 1972 stortte een passagiersvliegtuig neer in het Andesgebergte. Er waren 18 overlevenden, die op 20 december werden gered. Zij wisten te overleven door de lichamen van de dode passagiers als voedselbron te gebruiken.

* In 2010 worden 33 mijnwerkers één voor één naar boven gehaald, nadat zij 69 dagen vast hadden gezeten in een ingestorte mijnschacht in Chili.