Krajicek boekt twaalfde zege op een rij en is finalist in Las Vegas

De zegereeks van Michaëlla Krajicek komt geen einde aan. Ze boekte in Las Vegas (ITF-50k) haar twaalfde zege op een rij en staat voor de tweede week op rij in de finale van een ITF-toernooi. Krajicek haalde de eindstrijd door de als zesde geplaatste Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA-154) te verslaan. Het werd 6-1 en 7-6 (6).

Krajicek nam in de eerste set een 5-0 voorsprong. Gibbs won nog wel een game, maar Krajicek pakte de set met 6-1. In de tweede set wist Krajicek de Amerikaanse al snel opnieuw te breaken, maar op 4-3 leverde ze haar opslag in. Op 6-5 kreeg Gibbs een setpoint, maar Krajicek werkte dat weg. Er kwam een tiebreak en in die slotfase overleefde Krajicek nog eens twee setpoints. Ze won de tiebreak uiteindelijk met 8-6.

Krajicek stuit in de finale wederom op een speelster uit Amerika. De tegenstandster is Shelby Rogers. De Amerikaanse nummer zeven van de plaatsingslijst versloeg de als derde geplaatste Zwitserse Romina Oprandi met twee keer 6-4. Rogers is de nummer 157 van de wereld. Krajicek staat op 242 en zal deze week klimmen richting de top 200.