'Sons of Anarchy-spin-off in de maak'

De FX-hitserie Sons of Anarchy krijgt een spin-off waarin de Mayans centraal staan. Dat vermeldt Entertainment Weekly op hun website.

Volgens berichten van The Hollywood Reporter en Entertainment Weekly is de langverwachte spin-off nu eindelijk in de maak. Er waren al vaker geruchten over een dergelijk project, met als meest recent voorbeeld de hints die Sons of Anarchy-bedenker Kurt Sutter op Comic-Con gaf dit jaar.

Hoewel details nog schaars zijn, lijkt de spin-off zich te gaan focussen op de Mayans, een latino-gang uit Oakland die nogal een geschiedenis heeft met SAMCRO. De Mayans zijn in de serie betrokken bij onder andere prostitutie en runnen enkele heroïnefabrieken. FX wil zelf nog niet zeggen of het om een prequel gaat of niet.

Een nieuwe serie in het Sons of Anarchy-universum is geen vreemde keuze. De originele show is immens populair en is de meest succesvolle serie in de geschiedenis van televisienetwerk FX. De finale van Sons of Anarchy, die afgelopen december werd uitgezonden, werd bekeken door maar liefst 9.2 miljoen kijkers.