Argentinië door na penalties in Copa

Argentinië is door in de Copa America naar de halve finale. Nadat het 90 minuten 0-0 stond ging de wedstrijd gelijk over in penalties. Uiteindelijk namen de Argentijnen ze iets beter: 5-4

In de gehele wedstrijd was Colombia nergens te bekennen. Het was zelfs zo erg dat al na een half uur spits Teo Gutierrez eraf werd gehaald voor een middenvelder om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Argentinië kreeg verschillende grote kansen, maar scoren deden ze daaruit niet.

Het dichtst bij een overwinning kwamen de beide ploegen in de tweede helft. Colombia kreeg één goede kopkans uit een corner, terwijl Argentinië de lat raakte. Uiteindelijk kwam het aan op pingels. De eerste 3 gingen er van allebei in, maar vervolgens moest Muriel de vierde nemen voor Colombia. Hij schoot hoog over. Het werd uiteindelijk 4-4 met Lucas Biglia aan de bal, maar hij schoof naast. Zo moesten beide teams een zesde strafschop nemen. Carlos Zuniga besloot echter Argentinië opnieuw op matchpoint te zetten, hij schoot zwak in waardoor Sergio Romero kon stoppen. Argentinië besloot het feest echter nog even door te laten gaan, want ook hun zesde strafschop ging er niet in, hij belandde op de lat.

Ook de volgende strafschop ging er niet in. Verdediger Mourinho besloot dat de bal nog hoger geplaatst kon worden en schoot zo ook hoog over. Carlos Tevez mocht vervolgens de wedstrijd beslissen. Hij faalde niet vanaf elf meter. Ze zullen in de halve finale uitkomen tegen Brazilië of Paraguay.

Submitter:  Bron: FOK!sport