Marvel bevestigt Spider-Man-acteur en regisseur

De kogel is door de kerk: de nieuwe Spider-Man is Tom Holland. Marvel en Sony maakten dat vandaag bekend op de website van de comicgigant. De studio's hebben ook een regisseur gevonden voor de volgende standalone Spider-Man-film, die in 2017 moet verschijnen.

De keuze voor de negentienjarige Tom Holland bevestigt dat de studio's bewust wilden gaan voor een jonge acteur die een geloofwaardige tienerversie van Peter Parker neer kan zetten. Holland is, net als zijn voorganger Andrew Garfield, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Volgens de bekendmaking waren Marvel- en Sony-producers Kevin Feige en Amy Pascal onder de indruk van zijn prestaties in de film The Impossible, de tv-serie Wolf Hall en het nog te verschijnen In the Heart of the Sea.

"We wisten dat we voor Peter Parker een levendige, getalenteerde, jonge acteur moesten vinden, die in staat is om een van de meest bekende personages ter wereld weer te geven," aldus Pascal. "Met Tom hebben we de perfecte acteur gevonden om Spider-Mans verhaal naar het Marvel Cinematic Universe te brengen."

De eerste verschijning van Spider-Man is volgens de bekendmaking nog steeds niet het volgend jaar te verschijnen Captain America: Civil War. Marvel benoemt slechts dat Holland de rol van Peter Parker zal spelen in de volgende Spider-Man-film, die in juli 2017 in de bioscopen zal verschijnen. Deze film zal geregisseerd worden door Jon Watts, een schrijver-regisseur met ervaring in comedy, die dit jaar met de film Cop Car, met Kevin Bacon, in de bioscopen te zien is.

De Spider-Man-film zal worden gefinancierd en gedistribueerd door Sony Pictures, met Marvel als producerende partner. De studio's kwamen begin dit jaar overeen dat ze samen verantwoordelijk zullen zijn voor de creatieve richting van het personage en de opname in Marvels filmuniversum, terwijl de filmrechten voor het personage nog bij Sony blijven liggen.

Tom Holland
Tom Holland in 2010