Nieuwe regisseur voor Wonder Woman

Nadat eerder deze week bekend werd dat Michelle MacLaren, die al enige maanden bij Warner Bros. op de loonlijst stond om Wonder Woman te regisseren, het project had verlaten, is nu een vervanger gevonden.

De regie van de eerste live-action film over de DC-superheld zal worden gedaan door Patty Jenkins, zo meldt de Hollywood Reporter. Zij was een aantal jaar terug nog in de running om Thor: The Dark World te regisseren, een klus die uiteindelijk naar Alan Taylor is gegaan. Daarmee zou ze de eerste vrouwelijke regisseur voor een superheldenfilm zijn geweest, een positie die ze alsnog zal vervullen.

De selectie van Jenkins als vervanger van MacLaren helpt Warner Bros. om kritiek tegen te gaan: het zou niet positief zijn overgekomen als een film over een vrouwelijke superheld, waar een vrouwelijke regisseur voor ingepland was alsnog door een man geregisseerd zou worden. In een indrustrie waarin diverse studio's bezig zijn uitgebreide filmuniversa rondom superhelden te kweken, is er de laatste jaren steeds meer kritiek dat de films voornamelijk over mannen gaan en overwegend door mannen gemaakt worden. Wonder Woman, dat in 2017 uitkomt, is de eerste vrouwelijk gedreven film in deze context, gevolgd door Captain Marvel een jaar later.

Jenkins heeft voornamelijk ervaring in televisie; ze regisseerde afleveringen van Entourage, Arrested Development en The Killing. In 2003 maakte ze de film Monster met Charlize Theron. Wonder Woman wordt haar tweede speelfilm.

Wonder Woman