IJsland eenvoudig langs Kazachstan

IJsland heeft zaterdag vrij eenvoudig de uitwedstrijd met Kazachstan met 0-3 gewonnen. Oud-PSV spits Eidur Gudjohnsen opende de score in Astana.

Kazachstan probeerde in de beginfase van het duel met kick and rush-voetbal de Scandinavische formatie te verrassen. Behalve een aantal kleine kansjes voor Islamkhan en Logvinenko, wist de voetbaldwerg weinig te creëren. IJsland anticipeerde met gemak op het voorspelbare spel van de thuisploeg, waardoor zij konden loeren op de counter.

In de twintigste minuut konden de bezoekers een feestje vieren, toen een tegenaanval succesvol kon worden afgerond. Na een bal van voormalig AZ-speler Gudmonsson, kon Gudjohnsen op het doel van de Kazakken schieten. Het schot was de doelman te machtig: 0-1. Kort daarna was het opnieuw Gudjohnsen die keeper Sidelnikov onder vuur nam, maar dit keer zonder succes. Birkir Bjarnason kopte na ruim een half uur spelen wél de volgende binnen van IJsland: 0-2.

Direct na het startsignaal voor het tweede bedrijf, was het duidelijk dat Kazachstan zou gaan proberen de aansluitingstreffer te zoeken. Opnieuw probeerden zij doormiddel van dode spelmomenten sluitpost Halldórsson te verrassen. Het leidde tot wat vrije trappen en corners, maar dat was het ook het enige wapenfeit.

De IJslanders hielden vrij eenvoudig stand in Astana, de genadeklap viel echter pas in blessuretijd. Bjarnason maakte in de 91e minuut zijn tweede doelpunt (0-3) en zorgde ervoor dat de drie punten mee terug gingen naar IJsland.