Jennifer Lawrence stopt met X-Men

X-Men fans die wel gecharmeerd zijn van de verschijning van Jennifer Lawrence als de mutant Mystique krijgen nog één kans de actrice in de rol te zien. Dit verklaarde Lawrence in een interview met MTV.

Lawrence speelt de rol sinds 2011, toen in X-Men: First Class de klok van de filmserie werd teruggedraaid en er dus jongere acteurs in de bekende rollen werden geplaatst. Volgend jaar, wanneer X-Men: Apocalypse verschijnt, zal haar derde en laatste keer in de rol zijn. "Dat is mijn laatste, ja," verklaarde de Hunger Games-ster.

Dit maakt Lawrence het tweede castlid dat verklaart dat Apocalypse de laatste keer zal zijn. Eerder gaf Nicholas Hoult, die in First Class en X-Men: Days of Future Past de rol van Beast speelde, al aan dat hij een contract heeft dat na de derde film verloopt, al zou hij wel open staan voor een terugkeer. Niet bekend is of voor Lawrence ook dezelfde situatie geldt. Wel is bekend dat de in 2016 verschijnende film weer nieuwe acteurs in bekende rollen zal tonen, zoals Storm, Cyclops en Jean Grey.

X-Men: Apocalypse staat gepland voor 19 mei volgend jaar, en is daarmee halverwege de lente na Deadpool en Captain America: Civil War al de derde, op Marvel comics gebaseerde, film die dat jaar verschijnt.

Jennifer Lawrence weer in film van David O. Russell (Foto: Novum)
Jennifer Lawrence