Politie gaat dinsdagochtend langzaam rijden

Op de rijkswegen rond Breda gaat de politie dinsdagochtend een langzaamaanactie houden. Tussen tien en elf in de ochtend rijden ze met een snelheid van 60 kilomter over alle rijstroken van de A16 en de A58.

De actie is nu al bekend gemaakt, zodat mensen er rekening mee kunnen houden. Ook is er bewust voor gekozen om het na de ochtendspits te doen, zo blijft de actie publieksvriendelijk.

De dienstauto's rijden vanaf de Tuinzigtlaan via de rijksweg A16 richting Breda-Noord. Daarna wordt over de A16 en A58 naar Bergen op Zoom gereden. Van daar gaan de politieauto's terug naar Breda. Tijdens de rit voegen zich steeds meer politiewagens bij de colonne.

Tijdens de actie blijven de politiemedewerkers gewoon inzetbaar voor het verlenen van noodhulp, ook zal de colonne worden begeleid door motorsurveillanten om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Andere korpsen hebben de actie met veel enthousiasme ontvangen. Wellicht zal de actie daarom binnenkort ook in andere delen van het land gaan plaatsvinden.

Politiemedewerkers voeren actie omdat ze zich ondergewaardeerd voelen door het kabinet. Ze vinden de nieuwe cao-voorstellen 'schraperig' en beschouwen ze als "een klap in het gezicht".

Vrijdag werd er ook al actie gevoerd. Toen klonken door heel de provincie om een voor twaalf 's ochtends politiesirenes.