India begint WK cricket met winst op aartsrivaal Pakistan

Titelverdediger India is hun avontuur op het wereldkampioenschap cricket in Australië en Nieuw-Zeeland begonnen met een overwinning. In groep B werd aartsrivaal Pakistan met 76 runs verslagen.

India begon met batten en kwam tot 300 runs tegenover het verlies van zeven wickets. Grote man bij India was Virat Kohli met 104 runs en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Pakistan kwam niet verder dan 224 runs, waarvan 76 runs op naam van Misbah-ul-Haq. Het was de zesde WK ontmoeting tussen India en Pakisten. India heeft al deze zes wedstrijden weten te winnen.

In het Nieuw-Zeelandse Hamilton begon Zuid-Afrika haar campagne in groep B met een overwinning op Zimbabwe. David Millar en Jean-Paul Duminy brachten namens Zuid-Afrika samen 256 runs binnen, het op vier na hoogste score ooit voor een duo tijdens een ééndaagse wedstrijd. In totaal kwam Zuid-Afrika op 339 runs tegenover het verlies van vier wickets. Zimbabwe kwam in 47 overs niet verder tot 277 runs en verloor daarme de wedstrijd met 76 runs.

Morgen gaat het WK verder met het duel tussen Ierland en West Indies, beide landen zitten eveneens in groep B.