Technisch directeur Rutjes vertrekt bij NAC Breda

Technisch directeur Graeme Rutjes vertrekt bij NAC Breda. Hij heeft besloten om per zijn functie neer te leggen omdat hij naar eigen zeggen niet langer het benodigde draagvlak voelt om naar behoren te functioneren.

Rutjes werd in februari 2014 aangesteld als technisch directeur "Ik heb altijd met veel toewijding geprobeerd de fijne scheidslijn tussen financiën en het samenstellen van een Eredivisiewaardige selectie te bewandelen. NAC zit momenteel in een lastig parket, maar ik hoop dat dit team de capaciteiten heeft om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen", aldus de oud-speler van Excelsiore, Anderlecht en KV Mechelen.  

Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC, heeft begrip voor het standpunt van Rutjes: "Het afgelopen jaar hebben wij intensief met Graeme mogen werken. Helaas heeft de samenwerking niet geleid tot de benodigde successen. Wij wensen Graeme veel succes in zijn verdere loopbaan."

Graeme Rutjes (r) hier in gesprek met John van den Brom. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Graeme Rutjes (r) hier in gesprek met John van den Brom. (PRO SHOTS/Joep Leenen)

NAC Breda staat momenteel zeventiende in de Eredivisie. Vandaag kwam de club ook in het nieuws voor het mogelijk ongerechtigd opstellen van nieuwkomer Mikos Zukanonic.