Valencia pakt Sevilla in, Zlatan schiet Paris SG naar zege

In de Spaanse voetbalcompetitie heeft Valencia zondagavond met 3-1 gewonnen van Sevilla. Het was een hard duel, met elf gele kaarten, in de subtop van de Primera División. Door de thuiszege steeg Valencia over Sevilla heen naar de vierde plaats, op zeven punten van koploper Real Madrid.

Daniel Parejo had een groot aandeel in de thuiszege. De aanvoerder van Valencia scoorde twee keer. Javi Fuego bracht de derde treffer op zijn naam. Voor Sevilla kwam Carlos Bacca uit een strafschop tot scoren. Bij een stand van 2-1 miste de Colombiaan echter zijn tweede kans van elf meter.


In de Franse competitie heeft Paris Saint-Germain zondagavond moeizaam gewonnen van Saint-Etienne. De titelverdediger zegevierde in de uitwedstrijd met 1-0 door een trefzekere strafschop van Zlatan Ibrahimovic na een uur. Bij de thuisploeg kon aanvaller Ricky van Wolfswinkel in de volle negentig minuten niet tot scoren komen. Paris SG kwam op 44 punten, evenveel als nummer twee Olympique Marseille, dat vrijdag met 2-1 verloor van Nice.

Olympique Lyon verstevigde de koppositie zondag met een thuiszege tegen de nieuwe hekkensluiter FC Metz (2-0). De treffers kwamen op naam Alexandre Lacazette (strafschop) en Corentin Tolisso. Guido Milan van FC Metz kreeg rood voor de overtreding waarmee hij de penalty veroorzaakte.