Vooral in Brabant problemen door sneeuw

De sneeuwval heeft zaterdag vooral voor problemen gezorgd in Noord-Brabant. In Tilburg zakte 's middags het dak van een grote vestiging van Albert Heijn in, in Oisterwijk en Prinsenbeek moesten schaatsbanen worden ontruimd. Nergens vielen gewonden. De Winter Efteling sloot uit voorzorg een aantal attracties.

In het midden en zuiden van het land heeft het verkeer flink last van de sneeuw en dat houdt voorlopig nog wel even aan. Er stonden files van in totaal tientallen kilometers lang. "Dat is allemaal toe te schrijven aan de sneeuw. Op een normale zaterdagochtend staat er 0 kilometer file. En dit gaat nog wel even door, hier zijn we niet een twee drie van af", aldus de ANWB aan het eind van de ochtend.

Op meerdere plekken schaarden vrachtwagens met aanhangers. Zo stond een truck overdwars op de A27 bij Gorinchem, tussen Utrecht en Breda, waardoor alle rijstroken dicht moesten. De A15 was dicht bij het knooppunt Benelux tussen Ridderkerk en Rozenburg. In de middag stonden er nog lange files rond Eindhoven, Den Bosch en Breda.

Ook op het spoor waren er problemen. Er reden korte tijd geen treinen tussen Tilburg en Breda, tussen Den Bosch en Nijmegen/Tilburg/Vught/Zaltbommel, tussen Eindhoven en Boxtel/Venlo/Weert, tussen Boxtel en Tilburg, tussen Lage Zwaluwe en Breda/Dordrecht-Zuid. Uit voorzorg was de dienstregeling in het hele land al gehalveerd. Ook het busvervoer in het zuiden kampt met uitval en vertraging.