Zondagsrustclub kan Amsterdam niet bekeren

Het is de relikneuzen van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging niet gelukt hun wil op te leggen aan de moderne variant van Sodom en Gomorra, Amsterdam. De kans is dan ook aanwezig dat onze hoofdstad binnenkort ten onder zal gaan aan een regen van zwavel en vuur. Zoveel morele verdorvenheid kan de Heer natuurlijk niet toestaan.

Nadat de hoeders van het Woord al eerder gelukt was de gemeente Rhenen elke zondag te veranderen in een spookstad, waren naar het idee van de vereniging uit dezelfde plaats op nu de duivelsaanbidders aan het IJ aan de beurt om op het rechte pad gezet te worden. In een vurig pleidooi, gericht aan de gemeente Amsterdam, doet het clubje een beroep op de Mokumse ambtenaren om de zondagrust te eerbiedigen. Daarbij worden woorden als 'respect' en 'ontheiliging' uiteraard niet geschuwd.

Maar in plaats van een reikende hand heeft de vereniging een vinger gekregen van de Amsterdammers. Wethouder Ollongren schreef de godvrezende Veluwenaren dat de stad een nogal toeristisch karakter heeft en men de handel hoger aanslaat dan de mening van een figuur die hooguit af en toe op geroosterd brood zijn aanwezigheid kenbaar maakt. 'En hoewel het CDA in het verleden nog wel eens tegen heeft gestribbeld, steunt een grote meerderheid van de raad dit idee', aldus het repliek.

Verder laat de gemeente de vereniging weten dat het stadhuis te bereiken is met metro en tram, lijn 9 en 14.