Verwarde Est na natte nacht van dak gehaald

De man die sinds zondagavond op het dak van een jachthuis in Hilvarenbeek zat, is eraf. Agenten haalden de Est maandagochtend van het dak toen hij in slaap was gevallen. Zijn arrestatie wegens huisvredebreuk verliep rustig, meldt de politie.

De man had zondag rond 18.00 uur aangebeld bij het huis. Toen de bewoner opendeed, drong de man naar binnen. De Est ging naar boven, waar hij via een zolderraam het dak opklom. Naar mensen die vervolgens in de buurt kwamen, gooide de verwarde man dakpannen. Niemand raakte gewond.

De politie meldde iets voor 11.30 uur dat de man van het dak was gehaald. De politie wilde de Est niet zomaar overmeesteren, vertelt een politiewoordvoerder. "Het moest op een veilige manier gebeuren, zowel voor hem als voor onze mensen. Het dak is zo'n twaalf meter hoog. Daarom hebben we ervoor gekozen te wachten tot hij moe zou worden en in slaap zou vallen."

De bewoners van het jachthuis hebben de nacht elders doorgebracht. Wat de man tot zijn daad heeft gebracht, is nog onduidelijk. De Est wordt meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. Onderzoek door ambulancepersoneel heeft uitgewezen dat hij niet naar een ziekenhuis hoeft. Op het bureau wordt de man nog eens gecontroleerd door een arts.