Finale Eurovisie Songfestival pas op 23 mei

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt een week later plaats dan aanvankelijk was gepland. De ontknoping van het jaarlijkse muziekevenement is op zaterdag 23 mei. Dat maakte Alexander Wrabetz, directeur van de Oostenrijkse publieke omroep ORF, woensdag bekend.

Omdat de finale een week verschuift, vinden ook de twee halve finales een week later plaats. De eerste halve finale vindt op dinsdag 19 mei plaats, de tweede volgt traditiegetrouw twee dagen later.

Over in welke Oostenrijkse stad het Songfestival plaatsvindt, is nog steeds geen knoop doorgehakt. Wenen, Graz en Innsbruck zijn nog in de race. Eind deze maand of begin volgende maand wil de ORF bekendmaken waar het muziekfestijn neerstrijkt.

Doordat Conchita Wurst op 10 mei de finale van het Eurovisie Songfestival won, moet Oostenrijk de wedstrijd volgend jaar organiseren. Ook voor Nederland was het Songfestival dit jaar een succes. Waylon en Ilse DeLange eindigden als The Common Linnets als tweede met het nummer Calm after the Storm.