[Tour] Titelverdediger Froome stapt af

Titelverdediger Chris Froome is woensdag tijdens de vijfde etappe van de Tour de France afgestapt. De Brit ging meerdere keren onderuit en vlak voor de eerste kasseistrook was het genoeg geweest.

Al tijdens de vierde etappe ging Froome een keer onderuit, waarbij hij zijn pols geblesseerd leek te hebben. Van een breuk was echter geen sprake en dus stapte hij woensdag weer op. Tijdens de kasseienrit werd de Brit meer dan eens getroffen door het noodlot.

Bij de eerste valpartij raakte de rechterkant van zijn lichaam gehavend, waar hij een dag eerder nog op zijn linkerkant viel. Dankzij hard werk van zijn ploeg Sky kon Froome nog terugkomen in het peloton, maar niet veel later ging het nog een keer fout. Met een kleine zeventig kilometer te rijden ging hij voor de derde keer onderuit. Hij stond al snel weer, maar gaf ook al snel aan dat verder fietsen niet mogelijk was, waarna hij in de ploegauto stapte.

Het is de eerste keer sinds 1980 dat een titelverdediger in de Tour afstapt een jaar nadat hij het geel in Parijs won. Bernard Hinault won de Tour in 1979 en ging een jaar later niet meer van start in de dertiende etappe.