Verdachten fatale overval Winterswijk nog spoorloos

De verdachten van de fatale woningoverval in Winterswijk zijn nog spoorloos. De politie zoekt naar aanwijzingen rond het huis waar woensdagavond de 52-jarige bewoner dood in de tuin werd aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat in de omgeving een vluchtauto klaarstond, aldus een woordvoerder van de politie donderdag.

Het onderzoek richt zich vooralsnog vooral op de directe omgeving van het huis aan de Groenloseweg, aan de rand van de Gelderse plaats. Een hockeyclub werd donderdag afgezet en een politiehelikopter maakt foto's van het gebied. De weg tussen Winterswijk en Groenlo was de hele nacht afgesloten voor onderzoek, maar is inmiddels weer vrij.

Volgens de politie zijn de overvallers drie blanke twintigers die buitenlands spraken. Ze droegen tijdens de overval capuchons. Meer informatie heeft de politie vooralsnog niet, aldus de woordvoerder.

De politie kreeg woensdag rond 20.15 uur een melding van de bewoonster van het huis. Ze was door de overvallers vastgebonden maar had zich kunnen bevrijden. Na onderzoek vonden de agenten in de tuin het lichaam van de 52-jarige bewoner.

Het is nog niet duidelijk wat de daders uit het huis hebben meegenomen. Het onderzoek richt zich volgens de politie eerst op de dode man, de echtgenoot van de vrouw. De politie hoopt in de loop van de dag meer informatie te kunnen geven en roept getuigen op zich te melden.