Dode door schietpartij op universiteit Seattle

Bij een schietpartij op de Pacific University in de Amerikaanse stad Seattle is donderdag een dode gevallen, aldus een woordvoerder van het Harborview Medical Center in de stad. Drie mensen raakten gewond, van wie een in kritieke toestand verkeert. Alle slachtoffers zijn studenten.

De schutter is door een student overmeesterd voor hij meer slachtoffers kon maken. Volgens de politie van Seattle kwam de man de faculteit Wetenschap en Techniek van de universiteit binnen en schoot hij daar direct vier mensen neer. Toen hij bezig was zijn wapen opnieuw te laden, kon hij door een student tegen de grond worden gewerkt, waarna andere studenten hem vast hielden totdat de politie arriveerde.

Volgens de politie is verdachte een blanke man 'van ongeveer 26 jaar'. Behalve met een geweer was hij ook gewapend met een mes. Hij stond niet ingeschreven aan de universiteit en over zijn motief is nog niets bekend.

De Pacific University is een particuliere universiteit op christelijke grondslag, met ruim 4200 studenten.

De schietpartij in Seattle is de laatste in een reeks soortgelijke incidenten op of nabij universiteiten in de VS. Vorige maand werden in de nabijheid van twee universiteiten in Californië zes mensen dood geschoten en zeven verwond door een man, die na zijn daad de hand aan zichzelf sloeg. In 2012 werden zeven mensen gedood toen een voormalige student het vuur opende op een universiteit in Oakland, Calfifornië. In 2007 kwamen 33 mensen om het leven bij de schietpartij op de Virginia Tech in Blacksburg, Virginia.