Wielrenners verliezen sprint van vliegtuig

Icoon WielrennenOp Schiphol is vandaag de baanwielrenner Theo Bos de strijd aan gegaan met een Cessna-vliegtuigje. In een sprint van zeshonderd meter ging het erom wie als eerste de finishlijn passeerde. Helaas voor de kersverse wereldkampioen verloor hij van het vliegtuig. Ook zijn collega's Teun Mulder en Tim Veldt zagen het vliegtuig eerder de finish passeren dan zijzelf. De verliezers hadden tegenwind en konden zo niet de gebruikelijke snelheid van tachtig kilometer per uur halen. Acteur Bas Muis gaf het startschot voor de wedstrijd.

De wedstrijd op Schiphol, die dit jaar zijn negentig jarig bestaan viert, was ter ere van de afsluiting van de derde Nationale Sportweek. Directeur van de Nationale Sportweek Hanneke van den Pol: "In het begin ging het gelijk op, maar na tweehonderd meter liep het vliegtuig uit. Toen de wielrenners na zeshonderd meter bij de finish waren, was het vliegtuig al bijna in de lucht."

Naast de afsluiting van de Nationale Sportweek ging met de wedstrijd ook de Batavus Fietsmaand van start. Dit evenement vervangt de landelijke Fietsdag. De komende vier weken vinden er in het weekend verschillende fietsevenementen plaats. Bijvoorbeeld fietsen op het racecircuit van Zandvoort of een fietsroute dwars door het Eftelinghotel in Kaatsheuvel.



Het vliegtuig ging te snel voor wielerkampioen Theo Bos