FOK! wat een weer... Tweedeling in het weer

Goedemorgen luitjes! In het noorden heeft men even kunnen genieten van sneeuw en lage temperaturen, maar elders in het land bleef het zacht. Helaas zijn de vooruitzichten voor de diehard winterliefhebbers niet echt gunstig. Donderdag gaat de koudste dag worden, maar daarna gaan de temperaturen weer rap omhoog. Een echte ijsvloer zit er dus niet in. Het spreekt voor zich dat ook de liefhebbers van sneeuw weer in winterslaap kunnen gaan.

Wat valt er verder op aan ons weer? Wel, dat de neerslaghoeveelheden tussen het westen en het zuiden behoorlijk groot zijn. Een paar plekken in Limburg hebben pas 30 millimeter ontvangen, terwijl de regio Haarlem (jawel!) al ruim de 100 millimeter is gepasseerd. In mijn tuin is er 111 liter water per vierkante meter gevallen. Een goed begin van het jaar dus.

Gisteren vielen er in de ochtend een aantal winterse buien en lokaal kwam daar onweer bij voor. In de middag trokken er wat meer aaneengesloten neerslaggebiedjes over en in het binnenland viel daar ook (natte) sneeuw uit.

De minima lagen de afgelopen nacht rond de 0 graden in het noordoosten tot 3 graden langs de kust. Dus plaatselijk werd het weer glad.

Vandaag hebben we dan een tweedeling in het weer. In de kustprovincies vinden we de meeste bewolking, terwijl het noorden en oosten de meeste zon hebben.  Bovendien valt er in het zuidwesten uit de bewolking af en toe regen of motregen. Elders blijft het meestal droog. De vorst is nu ook even uit Groningen verdwenen, zodat het sneeuwdek ook daar is gaan smelten. Vanmiddag ligt het kwik tussen 4 en 6 graden. De zuidoostenwind neemt toe naar matig in het binnenland, tot krachtig langs de kust.

Donderdag liggen de temperaturen dan tussen de -2 in Groningen tot +2 in het zuiden van Limburg. Het blijft daarbij wel overwegend droog met af en toe zon.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 BoswaQ
Ondanks een druk weekend in Eindhoven had qltel tóch nog even tijd voor een wandelingetje.