Tarantino blaast film af na lekken script

Quentin Tarantino heeft vandaag bekendgemaakt dat hij de film The Hateful Eight voorlopig niet gaat maken. De sympathieke filmmaker is namelijk pislink, nadat hij eerder had ontdekt dat zijn script voor de nieuwe western uitgelekt was. De filmmaker maakte het nieuws bekend via de website van Deadline.

Tarantino: "Ik had mijn script voltooid, een eerste versie, en ik had geen plannen om te gaan filmen voor de volgende winter, over een jaar. Ik gaf het script aan zes mensen en vandaag is het al uitgelekt." De regisseur ontdekte dat het script in roulatie was, toen zijn vaste agent Mike Simpson telefoontjes kreeg van agentschappen van andere acteurs, die wel een rolletje wilden hebben in zijn westernfilm.

Quentin Tarantino gaf het script aan onder meer Michael Madsen, Bruce Dern en Tim Roth. Tarantino: "Degene waarvan ik zeker weet dat hij het niet heeft gedaan is Tim Roth. Één van de anderen heeft zijn agent het verhaal laten lezen en die heeft het vervolgens doorgegeven aan iedereen in Hollywood."

De regisseur zit echter niet bij de pakken neer. "Ik weet niet hoe die verdomde agenten werken, maar dit gaat nu dus niet mijn volgende film worden. Ik ga het verhaal wel publiceren en daar blijft het voorlopig bij. Ik heb het script aan slechts zes mensen gegeven en als ik die al niet kan vertrouwen, dan heb ik geen enkele zin meer om die film nog te maken. Ik ga het uitgeven. Ik ben er klaar mee. Ik ga door met mijn volgende filmverhaal. Ik heb er nog 10 meer waar deze ook vandaan kwam."