Wonder Woman toegevoegd aan Man of Steel-vervolg

Toen Zack Snyder afgelopen juli op Comic-Con 2013 bekend maakte dat het vervolg op Man of Steel niet alleen Superman, maar ook Batman op de castlijst zal hebben staan leek het erop dat DC Comics langzaam de hints van hun Marvel-collega’s ging overnemen. Met de toevoeging van een grote held aan de film van een andere grote held leek een eigen plan zichtbaar om geleidelijk toe te werken naar een Justice League-film. Deze week werd echter bekend dat het niet bij Superman en Batman blijft.

Ook Wonder Woman, die samen met Supes en Bats de "Trinity" van DC Comics vormt, krijgt een rol in de film die steeds vaker Batman vs. Superman wordt genoemd, ook al is niet zeker of dat ook de titel van de film wordt. Dit maakt entertainmentsite Variety bekend. De rol van Wonder Woman, die eigenlijk Diana Prince heet, wordt vertolkt door Gal Gadot.

"Wonder Woman is een van de krachtigste vrouwelijke personages aller tijden en een fan-favoriet in het DC Universe," licht regisseur, schrijver en producer van de film, Zack Snyder toe. "Gal is niet alleen een geweldige actrice, ze heeft ook een magische kwaliteit die haar perfect voor de rol maakt. We kijken ernaar uit om het publiek Gal te laten ontdekken in de eerste speelfilmincarnatie van dit personage."

Het personage Wonder Woman was de focus van de naar haar vernoemde live-action serie in de jaren ’70. Deze liep na drie seizoenen echter ten einde. In 2011 produceerde Warner Brothers een televisiepilot over Wonder Woman voor de Amerikaanse zender NBC, maar deze koos ervoor de serie niet aan te kopen, dus verder dan de pilot is deze niet gekomen. Was de serie wel tot leven gekomen, dan had actrice Adrianne Palicki op dit moment bekend gestaan als Wonder Woman.

Adrianne Palicki als Wonder Woman
Adrianne Palicki als Wonder Woman

Wonder Woman is in de DC Comics-mythologie een Amazone, gebaseerd op de Amazones uit Griekse mythologie. Afkomstig van het eiland Themyscira, of Paradise Island, is Diana Prince een prinses en halfgodin. Net als Bruce Wayne en Clark Kent is ze lid van de Justice League, de DC-tegenhanger van de Avengers. Insiders in Hollywood vermoeden dat naast de drie genoemde helden ook een rol is weggelegd voor de Flash. Dit personage komt binnenkort voor het eerst langs in de op DC Comics gebaseerde tv-serie Arrow en zal daarna uitgroeien naar een rol in een eigen tv-serie. In deze versie zal acteur Grant Gustin de rol van Barry Allen, oftewel de Flash, spelen.

Het vervolg op Man of Steel komt in de zomerperiode van 2015 in de bioscopen.