Waalse ouders folterden eigen kinderen

Twee Waalse ouders zijn opgepakt voor het zwaar mishandelen van hun kinderen. Sebastian H. en Isabelle S. martelden hun vier kinderen, die nu tussen de elf en zestien jaar zijn, gedurende tien jaar zowel fysiek als psychologisch op gruwelijke wijze. De lijst van folteringen die de kinderen moesten ondergaan is schier eindeloos.

Vader Sebastian had, zoals de meeste mishandelende ouders, de gewoonte zijn kinderen op te sluiten in een klein kamertje en van tijd tot tijd flink af te rossen. Hij gebruikte daarvoor naast zijn handen ook ijzeren staven, stokken en elektrische vliegenmeppers. Ook werden de kinderen regelmatig uitgehongerd.

Sebastian is echter geen 'gewone' mishandelende ouder, maar een buitengewoon wrede sadist. Het eerste wat de kinderen te eten kregen na een periode van uithongering, waren namelijk boterhammen met poep en plas.

Dat Sebastian een poep- en plasfixatie heeft, blijkt ook uit andere kwellingen die hij zijn kinderen liet ondergaan. Hij plaste zijn kinderen bijvoorbeeld in de mond. Twee van zijn drie dochters werden in een koffertje gestopt dat van binnen besmeurd was met uitwerpselen. Vervolgens werd die koffer door de kamer gegooid.

De mosterd werd ook gehaald in Guantanamo, want Sebastian waterboardde zijn kinderen. Bij waterboarden wordt er een doek op de mond van het slachtoffer geplaatst die bevochtigd wordt. Op die manier krijgt het slachtoffer het gevoel dat hij verdrinkt. Voor Sebastian was dat echter nog niet voldoende vernedering: hij waterboardde zijn kinderen soms met urine.

Moederlief stond erbij en keek ernaar. Maar ze was niet de enige. Reeds in 2003 vermoedde de school van de kinderen de mishandeling, en stuurde een uitgebreid rapport naar de Waalse Dienst Jeugdwelzijn. Die haalde de kinderen uit huis, maar liet ze na twee maanden alweer terugkeren.

Vanaf 12 juni staan Sebastian en Isabelle voor de rechter vanwege 'onmenselijke behandeling'. Ze kunnen daarvoor tot tien jaar cel krijgen. De ouders laten bij monde van hun advocaat weten spijt te hebben van hun daden. Ze wijzen erop dat ze reeds een verontschuldigende brief aan hun kinderen hebben geschreven.