iPhone 5s verwacht in september

Een nieuw concept voor een volgende iPhone ligt op de plank. De iPhone 5s komt op zijn vroegst in september uit. Marktanalist Peter Misek van Jefferies & Co vertelt in een interview dat de productie van de volgende iPhone nog niet gestart is.

Misek vertelt: "Er zijn gewoonlijk zestig tot negentig dagen productie nodig voordat de telefoon in de verkoop gaat". Misek verwacht dat de productie van de iPhone 5s eind juni of begin juli gestart wordt. De nieuwe iPhone komt mogelijk in meerdere kleuren op de markt, en gaat misschien zelfs een vingerafdrukscanner hebben.

De 5s zal niet veel anders zijn dan de iPhone 5. Een snellere processor en een twaalf megapixel-camera zijn dingen die we kunnen verwachten van de nieuwe iPhone. Er zal een vier inch retinascherm en een plastic behuizing aanwezig zijn in de 5s. 

Uit onderzoek dat Misek verricht heeft, heeft hij geconcludeerd dat er dit jaar geen iPhone komt met een groter beeldscherm. Volgens Misek zal Apple medio 2014 pas een iPhone op de markt brengen met een groter scherm dan de 5s.