Piloot neergestorte Cessna overleden

De piloot van het sportvliegtuigje dat woensdagochtend voor de kust van Egmond aan Zee neerstortte is overleden. Het gaat om een 71-jarige man uit het Noordhollandse Sint Maartensvlotbrug. Hij werd na de crash buiten bewustzijn per helikopter naar een ziekenhuis in Den Helder gebracht. Bij aankomst bleek hij te zijn overleden, meldt de politie.

De tweede inzittende, een 48-jarige man uit Bussum, ligt gewond in een ziekenhuis. Zijn toestand is op dit moment nog onbekend.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de luchtvaartpolitie onderzoeken de toedracht van het ongeluk. Woensdagmiddag worden gevonden wrakstukken van de eenmotorige Cessna aan wal gebracht voor onderzoek. De luchtvaartpolitie gaat daarnaast getuigen horen.

De Cessna 172P stortte rond 09.00 uur zo'n vijftig kilometer voor de kust neer. De kustwacht kreeg daarop een melding van een noodbaken. Daarop werden reddingsboten, helikopters en een vliegtuig op pad gestuurd om overlevenden te zoeken. Beide inzittenden droegen overlevingspakken, waardoor ze bleven drijven en minder snel onderkoeld raakten.