FOK! wat een weer... Lokaal forse regen- en onweersbuien

Goedemorgen! Vrij onverwacht zijn de kaarten voor vandaag ineens op zijn kop gegooid. Boven Frankrijk is een soort depressie ontstaan en die stuurt een portie onstabiele lucht onze kant op. Dat wil zeggen dat er in ons land plaatselijk flinke buien kunnen gaan ontstaan.

Dit soort situaties zijn behoorlijk lastig. Voorlopig ga ik er vanuit dat de meeste en zwaarste buien zich in een groot deel van het binnenland zullen voordoen. Behalve onweer zijn hier ook hagel en heel misschien ook zware windstoten bij mogelijk. Lokaal kunnen dit dus echt stevige buien worden. De kustprovincies blijven hier mogelijk deels, of misschien wel helemaal van gevrijwaard. Toch ben ik daar ook op dit moment nog niet helemaal zeker van. Het hangt helemaal af van de zeewind en hoe sterk die zal zijn. Gisteren was de zeewind vrij nadrukkelijk aanwezig en dat zorgde ervoor dat het op het strand maar 14 graden is geworden en dat is funest voor buienvorming.

Voorlopig schat ik de grootste buienkans in ten oosten van deze denkbeeldige lijn: Ameland - Amsterdam - Etten-Leur.

De temperaturen hangen volledig af van de bewolking en buien, maar zullen zeker in de ochtend nog flink oplopen. Langs de kust kan het net even 18 graden worden, terwijl het in het oosten en zuidoosten nog tot een zomerse 25 graden kan opwarmen.

Toch is dit ook weer een dag dat de situatie heel anders kan lopen dan dat ik nu verwacht. Derhalve zal ik alles goed in de gaten blijven houden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Tuinbonen met sla
De tuinbonen en de sla schieten als kool de grond uit. Belia maakte deze fraaie foto vanuit haar groentetuintje.