Lente ernstig vertraagd

Pas in de tweede week van april is er kans op zachter weer. Dat meldt weeronline.nl zondag. Vooralsnog blijft de lente echter uit. Eerste paasdag verloopt koud met lokaal nog wat natte sneeuw. Tweede paasdag wordt het vrij zonnig en droog, maar nog steeds fris.

Eerste paasdag is het wisselend bewolkt en kunnen stapelwolken uitgroeien tot een natte sneeuwbui. Tussendoor schijnt wel af en toe de zon. In het noorden wordt het zo'n 3 of 4 graden, in het midden en zuiden van het land is het met een maximumtemperatuur van 6 graden mogelijk iets warmer. Zondagnacht vriest het in het hele land, lokaal loopt de temperatuur terug tot -4 graden.

Tweede paasdag blijft het droog en is er meer ruimte voor de zon. Met 5 graden in het noorden en 8 graden in het zuiden wordt het iets warmer dan zondag.

Deze Pasen wordt mogelijk de koudste sinds 1964, liet weeronline.nl eerder weten. Toen werd het op eerste paasdag 3,9 graden. In 2008 werd het 5,9 graden. De kans bestaat wel dat het dit jaar nog net iets warmer wordt dan in dat jaar.