Bloemen op weg naar Vaticaanstad

Twee vrachtwagens vol met bloemen zijn dinsdagochtend vertrokken richting Vaticaanstad. De vrachtwagens vertrokken rond 09.00 uur en komen donderdag aan, zegt de Leidse bloemist Charles van der Voort, die de bloemenzee tijdens Pasen op het Sint-Pietersplein ook onder de vorige twee pausen regelde.

De vrachtwagens komen donderdag naar verwachting rond 14.00 uur aan. "Wij gaan met dertig arrangeurs met het vliegtuig en komen ook donderdag aan. Vrijdag gaan we het plein opsieren."

Het werk zelf is voor Van der Voort niet anders als onder vorige pausen. "Maar het is natuurlijk wel spannend of de paus er in zijn paastoespraak wat van zegt en hoe hij dat zegt." Ook hoopt hij dat paus Fransiscus de arrangeurs net als de vorige pausen kort kan ontvangen.

Door hulp van sponsors kunnen in ieder geval tot 2015 bloemen worden geregeld. Hoe het daarna gaat is nog onzeker. "Het is de vraag of sierteeltorganisaties na 2015 ook nog geld willen opbrengen voor dit jaarlijkse geschenk aan de wereld. Daar gaan we met hen over praten. Maar ik kan me een paastoespraak zonder bloemen niet voorstellen. Dit zal wel goed komen."


Bloemen op weg naar Vaticaanstad (Foto: Novum)