Raad Maastricht wil spoeddebat over Vinkenslag

De gemeenteraad van Maastricht debatteert dinsdag over de gang van zaken rond de herinrichting van woonwagenkamp Vinkenslag. Het CDA heeft het onderwerp laten toevoegen aan de agenda van de raadsvergadering, zo laat fractievoorzitter Vivanne Heijnen zaterdagavond weten.

De meeste oppositiepartijen steunen het verzoek van het CDA, aldus de fractievoorzitter. Ook coalitiepartijen PvdA, VVD en de Seniorenpartij Maastricht zouden ermee instemmen. Volgens Heijnen heeft de recente berichtgeving over herinrichtingskosten en subsidies veel onrust veroorzaakt. "Om die weg te nemen, willen we nu alles in het openbaar behandelen."

Nieuwsuur berichtte vrijdag dat Brussel duidelijkheid zou willen over de besteding van een Europese subsidie van vier miljoen euro. Aan het begin van de week dook al het bericht op dat een familie een miljoen euro had gekregen voor een verhuizing die nog geen ton zou hebben gekost. De documenten die het college van b en w vervolgens beschikbaar stelde, hebben het CDA niet overtuigd.

Het woonwagenkamp Vinkenslag is de afgelopen jaren grotendeels omgebouwd tot een bedrijventerrein, De Karrosseer geheten. Op het woonwagenkamp dat er eerder was gevestigd was veel mis. Zo werd er geen belasting betaald en lapten de woonwagenkampbewoners bouwregels aan hun laars.