25 arrestaties bij verkeerscontrole Gouda

Bij een verkeerscontrole in Gouda zijn zaterdagavond 25 mensen aangehouden. Dertig keer werd proces-verbaal opgemaakt. Er werden driehonderd voertuigen doorzocht en vijftienhonderd automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Dat meldt de politie.

De grote politiecontrole op alle toegangswegen naar Gouda zou eigenlijk komend voorjaar plaatsvinden. Omdat op sociale media was opgeroepen om zaterdag naar Gouda te komen voor een zogenoemd Project X-feest vond deze eerder plaats. De politie zette 150 agenten in.

De 25 arrestaties vonden plaats voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het in bezit hebben van verboden wapens en verdovende middelen. Zo is er tien keer een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen en zijn een stroomstootwapen en diverse messen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er in een voertuig inbrekerswerktuig aangetroffen en in een ander voertuig een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk.

In een van de gecontroleerde voertuigen hing zo'n sterke henneplucht, dat agenten poolshoogte gingen nemen in de woning van de verdachte in Gouda. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan, die direct is ontmanteld.