Veel bellen kan leiden tot oogproblemen

thefunny had ons via de nieuws-submit te melden:

Mobiel bellen is schadelijk voor je ogen. Wetenschappers van de faculteit medicijnen van het Israëlische Instituut voor Technologie hebben ontdekt dat veel gebruik maken van je gsm kan leiden tot permanente oogproblemen en de oogziekte cataract (staar).

Tot nu toe waren er alleen maar vermoedens dat mobiel bellen schadelijk kon zijn voor bijvoorbeeld de hersenen. Echte bewijzen bleven echter uit. De onderzoekers stelden de ooglenzen van jonge kalveren bloot aan warmte die te vergelijken is met de temperatuurstijging die je krijgt tijdens een lang gsm-gesprek en aan microgolfstraling zoals die door een draagbare telefoon wordt geproduceerd. Na twee weken bleek dat het oogweefsel een bobbeltje had gevormd dat sterk lijkt op de eerste fase van de ernstige oogaandoening cataract.

Volgens onderzoeksleider professor Levi Schächter "toont dit onomstotelijk aan dat microgolven onherstelbaar oogletsel kunnen veroorzaken en daarom adviseren wij mensen met een gsm daar zo weinig mogelijk gebruik van te maken, tot wij nader onderzoek hebben afgerond".