Model castreert en doodt topfotograaf

Portugal is in de ban van een gruwelijke moordzaak. Model Renato Seabra folterde en doodde topfotograaf en homoactivist Carlos Castro op gruwelijke wijze.

Seabra (21) viel de 65-jarige Castro op z'n hotelkamer in New York eerst aan met een computerscherm, waarna hij hem nog een paar rake klappen tegen zijn hoofd aan verkocht. Vervolgens castreerde hij de oude man, sneed hij zijn eigen polsen door, en bond hij de testikels vast aan zijn polsen.

Volgens de verdediging ging Seabra vervolgens de straat op en raakte hij mensen aan, omdat hij 'de kracht had om mensen te genezen van AIDS'. Seabra's advocaat Sinins stelde dat zijn cliënt dacht dat Castro's teelballen 'demonen waren, en dat door ze uit te rukken alles goed zou komen met de wereld.'

De openbare aanklager Maxine Rosenthal gelooft er echter niets van. Volgens haar was Seabra een ijdele geldwolf die Castro zag als een opstapje naar rijkdom en faam. Ondertussen bleef hij gewoon uitgaan met vrouwen. Toen Castro achter zijn bedrog kwam, heeft hij gedreigd Seabra terug naar Portugal te sturen, waarop Seabra uit woede de arme man doodde.

Het proces, dat woensdag begint, trapt af met de getuigenis van een goede vriendin van Castro, die zal vertellen dat Castro in de dagen voor de moord steeds banger werd van zijn jonge metgezel.