Streep door duel NEC om dreigende rellen

Het oefenduel tussen NEC en de Engelse club Blackburn Rovers op de open dag van de Nijmeegse club gaat zondagmiddag niet door. Locoburgemeester Henk Beerten vreest dat supporters met elkaar op de vuist gaan na een eerdere confrontatie zaterdagavond. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Supporters van Blackburn waren vrijdag ook al betrokken bij ongeregeldheden in Deventer. De politie heeft signalen binnengekregen dat het zondag opnieuw tot een treffen zou komen, waarna Beerten in overleg met justitie en politie de wedstrijd schrapte. NEC laat in een reactie weten het besluit te betreuren. Op de open dag van eredivisionist NEC worden zo'n achtduizend bezoekers verwacht, waaronder veel families met kinderen. Naast het stadion is bovendien een evenement bezig waar zo'n vijfhonderd kinderen aanwezig zijn. Volgens de gemeente is het 'niet verantwoord' om de wedstrijd door te laten spelen met zoveel mensen en kinderen in de buurt.

Na de rellen zaterdagavond is een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij zou verschillende Engelse supporters hebben mishandeld.