Mike Tyson hangt bokshandschoenen aan de wilgen

scannerrob en thomas26 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsVoormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson is van plan zijn carrière te beëindigen. Dat meldde de zwaargewicht gisteren na een verloren partij tegen de Ier Kevin McBride. Deze nederlaag was voor de 38-jarige Tyson het derde verlies in vier wedstrijden. "Het zit er niet meer in", verklaarde hij naderhand.

"Op deze manier breng ik de sport in verlegenheid. Verder gaan betekent bovendien mezelf voor de gek houden", zei Tyson, nadat hij plotseling na de zesde ronde de handdoek in de ring had gegooid. De bokser werd in 1986 de jongste wereldkampioen ooit, door een WBC-titelduel te winnen. Een jaar later veroverde hij ook de WBA-titel en werd hij overall-kampioen. Zijn carrière kwam echter in verval nadat hij in opspraak kwam wegens geweldsdelicten en een verkrachting. Voor dat laatste vergrijp zat hij een gevangenisstraf van drie jaar uit.

In augustus 2003 werd Tyson wegens een miljoenenschuld failliet verklaard. Voor zijn verloren partij toucheerde de voormalig wereldkampioen overigens nog vijf miljoen dollar. Zijn winnende tegenstander kreeg 'slechts' 150.000 bijgeschreven.

Mike Tyson is uitgebokst
Voormalig wereldkampioen Mike Tyson is uitgebokst

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!