René Froger na 23 jaar weer boven aan hitlijst

René Froger scoort deze week zijn tweede nummer 1-hit. Froger verovert de toppositie van de Single Top 100 met zijn EK-hit Samen. De 51-jarige zanger scoorde in 1989 zijn eerste nummer 1-hit met Alles Kan een Mens Gelukkig Maken.

"Ik ben helemaal door het dolle heen", laat Froger weten aan Novum Nieuws. "Ik wil iedereen enorm bedanken voor de steun." Ook Jan Dulles, zanger van de 3JS, is in zijn nopjes met de hit. "Ik hoor net dat René Froger op een staat met Samen. Ik sta dus ook op een in principe, aangezien ik ook heb meegeschreven", twitterde Dulles.

Froger stoot zijn collega-Topper Gerard Joling en Dulles' dorpsgenoot Jan Smit van de eerste plek. Het duet van Smit en Joling, Echte Vrienden, eindigt zodoende op de tweede plek. Gusttavo Limas Balada blijft op de derde positie plakken.

Hoewel het Nederlands elftal nauwelijks weet te scoren op het EK, doen de voetbalhits het wel goed. In de top vijftien staan deze week zes nummers die inspelen op de Oranjekoorts. Ben Jij Ook voor Nederland van Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid pakt na Frogers Samen de hoogste notering, de voetbalversie van de Vogeltjesdans staat op de vierde plek.

De Album Top 100 is minder oranjegetint, John Mayers Born and Raised herovert de koppositie. Mayer werd vorige week van de troon gestoten door Racoon, dat na ruim een jaar de top bereikte met Liverpool Rain. De Zeeuwse band moet deze week genoegen nemen met de tweede positie. Tits 'n Ass van Golden Earring complementeert de top drie.


Froger op 1 met zijn hit 'Samen'