Politie neemt Sharia4Holland onder de loep

De politie en het Openbaar Ministerie in Amsterdam zijn een onderzoek begonnen naar de doodsbedreiging aan het adres van PVV-leider Geert Wilders door leden van Sharia4Holland vrijdag op de Dam in Amsterdam. Dat meldt de Amsterdamse politie zaterdag.

Tijdens een persconferentie vrijdag op de Dam vergeleek een van de leden van Sharia4Holland Wilders met een hond van de Romeinen. De sharia zou volgens het lid wel met Wilders 'dealen' zoals in het verleden vaker met 'dergelijke figuren' is gebeurd. "Trek lering, ook uit het geval van Theo van Gogh", zei hij.

Een politiewoordvoerder laat weten dat beelden van de persconferentie, waarop onder meer de doodsbedreiging aan het adres van Wilders is te zien, genoeg aanleiding hebben gegeven om de organisatie goed onder de loep te nemen.

Naar aanleiding van de doodsbedreiging had PVV-Kamerlid Joram van Klaveren al vragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Van Klaveren wil onder meer weten in hoeverre Opstelten het eens is met de mening van de PVV dat Sharia4Holland een tot 'geweld oproepende extremistische club is die verboden dient te worden'.

Ook wil het PVV-Kamerlid weten welke maatregelen Opstelten wil treffen om de organisatie te verbieden. Degene die de doodsbedreiging uitsprak wil Van Klaveren vervolgd, waar mogelijk gedenaturaliseerd en uitgezet zien.

 
Sharia-aanhangers op De Dam, door Frank Buis / AT5