Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

Zanger Robin Gibb is op 62-jarige leeftijd overleden. De zanger was bekend van de groep The Bee Gees waarin hij, samen met zijn tweelingbroer Maurice en broer Barry, gedurende de jaren zestig, zeventig en tachtig vele hits scoorde. Robin Gibb overleed aan de gevolgen van kanker.

Robin Hugh Gibb werd in 1949 geboren op het eiland Man als helft van een tweeling. Als Robin 8 jaar oud is verhuist de familie naar Australië. De broertjes Gibb spelen oorspronkelijk onder de naam the Rattlesnakes maar worden, nadat ze zijn ontdekt door deejay Bill Gates, bekend onder de naam BG's oftewel Bee Gees. De groep kenmerkt zich door de falsettostemmen van de drie zangers. Nadat de groep in 1966 doorbreekt met Spicks And Specks scoort de groep wereldhits met liedjes als Massachusetts, World en Words.

In 1969 verlaat Robin met ruzie de groep en start een solocarrière. Zijn eerste solo-single Saved By The Bell is een redelijk succes en ook de opvolger One Million Years was redelijk succesvol. Eind jaren zeventig komen Robin, Barry en Maurice weer bij elkaar om de groep nieuw leven in te blazen. The Bee Gees scoren megahits met nummers als Stayin' Alive, Night Fever en Tragedy.

Met zijn dood is er van de vier broers nu alleen nog Barry Gibb in leven. De tweelingbroer van Robin, Maurice overleed in 2003. Jongere broer Andy stierf in 1988.