Gesprekken Griekse coalitie gaan door

De Griekse president Karolos Papoulias voert zondagavond gesprekken met de leiders van enkele kleinere partijen, nadat eerder overleg met de grootste drie partijen niets had opgeleverd.

Het overleg dat Papoulias zondag had met leiders van de conservatieve Nieuwe Democratie (ND), de socialistische Pasok en de linkse coalitie Syriza heeft niets opgeleverd.

De gesprekken die Papoulias zondag voert, worden gezien als een laatste poging om een coalitie te smeden. Als dat niet lukt, moeten er uiterlijk medio juni nieuwe verkiezingen worden gehouden. Papoulias heeft tot uiterlijk donderdag de tijd om een regeringscoalitie te vormen.

De president praat zondagavond onder meer nog met Fotis Kouvelis van Democratisch Links. Waarnemers menen dat alleen deze partij voor een doorbraak kan zorgen door samen te werken met Pasok en de ND. Deze drie partijen zouden op dit moment de enige zijn die een coalitie zouden kunnen vormen.

De leider van Syriza, Alexis Tsipras, zei zondag dat Democratisch Links ermee heeft ingestemd om een regering te vormen, maar Kouvelis sprak dit later tegen.

Gesprekken Griekse coalitie gaan door
Gesprekken Griekse coalitie gaan door (Foto: ANP)