Van Nistelrooy: "Systeem Oranje bepalend"

Ruud van Nistelrooy verwacht niet dat Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie een aanvalsduo vormen op het komende EK. Huntelaar (Schalke 04) en Van Persie (Arsenal) zijn dit seizoen in bloedvorm bij hun clubs.

Huntelaar eiste de topscorerstitel op in Duitsland en Van Persie heeft met nog één duel te gaan in Engeland een voorsprong van vier doelpunten op achtervolger Wayne Rooney. De discussie over de spitspositie bij Oranje neemt dus toe.

Ruud van Nistelrooy laat tegenover Eredivisie Live ook zijn licht schijnen op het luxeprobleem voor bondscoach Bert van Marwijk. De spits van Málaga, die geen uitzicht meer heeft op een EK-deelname, ziet geen probleem in een spitsenkoppel met de topscorers van Duitsland en Engeland. "Ik denk dat het kan, maar het gebeurt niet."

"Ik denk niet dat Bert van Marwijk concessies doet in dit systeem. Die twee types gaan niet samenspelen", zei 70-voudig international Van Nistelrooy, die niet kan zeggen wie de voorkeur krijgt in de spitspositie. "Dat is ondoenlijk, maar het systeem zal echt bepalend zijn." Nederland start het EK op 9 juni tegen Denemarken.