China doet onderzoek naar capsules met mensenvlees

China doet opnieuw onderzoek naar beweringen dat er capsules met de vermalen resten van overleden baby's en kinderen naar Zuid-Korea worden gesmokkeld. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag gemeld.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van volksgezondheid zei dat er eind augustus al een onderzoek heeft plaatsgehad, maar dat er destijds geen bewijzen zijn gevonden dat dergelijke capsules in China worden gemaakt. Desalniettemin wordt er nu opnieuw onderzoek gedaan, waarbij wordt samengewerkt met de politie, de douane en de handelsautoriteiten.

Maandag zei de Zuid-Koreaanse douane dat er capsules in beslag waren genomen die gemaakt zijn in het noordoosten van China. De capsules waren gemaakt van de lichamen van overleden baby's die in een oven werden gedroogd en vervolgens werden vermalen tot poeder. Sommige mensen geloven dat de vermalen stoffelijke resten bescherming bieden tegen ziektes. Uit onderzoek is gebleken dat de capsules veel bacteriën en andere schadelijke ingrediënten bevatten.